Healthy Breakfast Ideas-Oatmeal

Zdravo drage moje!Za danas sam vam konačno spremila post na kome dugo radim,a to su moji predlozi za zdrav doručak broj 1,i danas će to biti načini za pripremu ovsene kaše.
*me and my oatmeal last morning*

Hello my lovelies!Today I'm showing you recepies for my favorite breakfast-oatmeal!
Turn on translate option and enjoy my post on your language!

To je nešto što ja doručkujem gotovo svaki dan,možda jednom u dve nedelje jedem jaja ili humus i rice cake čisto jer znam da i to ima dosta benefita medjutim zaista u 99% slučajeva odlučiću se za ovsenu kašu.

U koliko jedete kupovne kaše mislim da je  pravo vreme da predjete na homemade,bilo da ih jedete zbog toga što pazite na ishranu,volite ukus ili želite brz doručak.Pune su šećera i nikako nisu dobre za gubitak kilograma ili zdravu ishranu a ukusi su dosta ograničeni(po mom mišljenju malo i veštački ) dok vam homemade kaše ostavljaju beskrajan prostor za igranje.
Ja uglavnom pravim dva tipa ovsenih kaša:

-standardnu
-overnight

Najčešće ću se odlučiti za standardnu ovsenu kašu medjutim ako u kući imam sojino/ovseno mleko od vanile ili grčki jogurt,ili znam da ću pre doručka imati naporan trening,odlučim se za overnight varijante jer me više zasite.

Primetićete da je većina "recepata" izuzetno slična i to su više predlozi da vidite kako i vi možete da kreirate i eksperimentišete sa ukusima.U suštini ovsena kaša je vrlo zahvalna jer se može bukvalno napraviti kao smuti sa onim "šta imam u kući" i svaki dan možete spremati nešto novo!
Moja formula:

ovsene pahuljice+voće po izboru+pola banane+chia seme+koštunjavo voće+grčki jogurt/mleko(za overnight)

Kao što vidite neki sastojci su neizostavni,dok druge menjam po raspoloženju.

Forest

Najčešće pravim ovsenu kašu na jedan te isti način.

Količinu odredim odokativno,ali recimo da je to oko 50-60 grama(ranije sam jela mnogo veću količinu ali sam se vremenom korigovala),ubacim u vodu i čekam da prokuva,a nakon što prokuva dok ja recimo seckam voće čekam da odstoji par minuta u vodi da je upije,a zatim je iscedim.Da,ja sam jedna od tih osoba koja cedi ovsenu kašu potpuno.
*ovo je kako moj doručak izgleda 90% vremena*

Unutra ubacim par kašičica chia semena,iseckam pola banane na kolutove,ubacim neki miks crvenog zamrznutog voća(plus je ako nema višnje jer ih nisam ljubitelj) i par badema.Uglavnom sve pomešam i samo banane ostavim na vrhu,te je ovako izgledalo samo za potrebe slike)..
Ovo mi je standardni recept jer se može praviti preko cele godine,ali naravno kada imam sveže voće volim da jedem i tako,čitaćete još i o tome.

Blueberry

Ovo je jedna od mojih omiljenih varijanti sa svežim voćem verovatno zato što borovnica nikada nema u zamrznutom voću koje kupujem,pa se kada vidim da ih ima u Maksiju,obavezno uhvatim za njih.A i svi znamo koliko su borovnice dobre,čak ih danas neki nutricionisti svrstavaju u "superfood" tako da gledam da ih jedem s vremena na vreme.
Ako nisu borovnice,najčešće jedem kašu sa svežim malinama,jagodama...

Overnight-vanilla milk

1)U poslednje vreme jedino mleko koje pijem je sojino ili ovseno od vanile,i to samo zbog kafe i ovsenih kaša.
*before*
Uveče pomešam u činiji ili teglici mleko i dosta čia semenki(kao za čia puding) a zatim dodam ovsene pahuljice.Ostavim ih preko noći u frižideru i do ujutru se stvori neka "gelasta" forma,preko iseckam pola banane,dodam neko bobičasto voće i ponovo par badema(kao što sam rekla možete ubacivati bilo koje koštunjavo voće a kod mene su to najčešće badem ili lešnik)

*after*
Izuzetno je brzo i lako za pripremu,ako želite zdrav i brz doručak,i tih desetak minuta za pripremu ovsene kaše želite da potrošite na nešto drugo,ili jednostavno volite da ponekad promenite kao ja,ovo je idealan izbor za vas.


2)Druga varijanta bi se svidela nekome ko nije fan bobičastog voća.
Ubacim pola banane,par lešnika,malo cimeta i ponekad puter od kikirikija pored(moj homemade naravno) i to mi je opcija kada mi se jede nešto malo sladje za doručak.


Vi slobodno možete ubaciti jednu celu bananu,ja ovo jutro i nisam bila nešto gladna(za divno čudo) pa mi je ovo bila potaman mera.

Overnight-greek yogurt

Pravi se po sličnom principu kao i ona sa mlekom ali je za razliku od nje(koja podseća na puding) ova malo gušća.Moj omiljeni izbor kada želim da me doručak dosta zasiti i odličan izbor proteina za posle napornog treninga.


Ovde sam umesto banane stavila chia dzem(da,i to sam pravila i ako vas zanima recept javljajte),ubacila sveže jagode i nekoliko lešnika,a potom na vrh stavila i malo kokosovog brašna.
.
Na prvoj slici na postu vidi se moja "kaša" sa grčkim jogurtom od jagode,gde sam dodala samo bananu i bademe.Zaista su opcije beskrajne,te sama priprema ovakvog doručka dobro dodje i kao igra i izraz kreativnosti.

Ja nisam nutricionista i zato vam i nisam pisala o benefitima ovsene kaše kao doručka(a verujte mi,ima ih) već sam vam je predstavila kao nešto zaista zabavno i ukusno,što meni polako počinje da bude omiljeni doručak u danu.

To bi bilo sve za danasšnji post!Zaista se nadam da vam je bio prijatan za čitanje  jer sam se trudila da sve bude što više sažeto a da opet sve bitno spomenem.Pišite mi šta je vaš omiljeni doručak i da li volite ovsenu kašu?

Pratite me i na instagramu za svakodnevne postove i daily update-queens_beautycorner




Коментари

  1. What a delicious and healthy dish! I need to eat healthier breakfasts, for sure!
    the creation of beauty is art.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh darling I used to eat so unhealthy breakfast before...Eat whatever makes you happy and feeling good!

      Избриши
  2. Looks delicious! I love to do my own bowls of fruits. They are perfect for breakfast ❤️

    ОдговориИзбриши
  3. Ne zna se koja je kaša primamljivija! Ako bih trebala da biram, odabrala bih onu sa borovnicom. Milica, blog "O tome vam pričam". Ig: milica4m

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo meni je baš sad vreme doručku i sad si me podstakla da napravim nju :D
      Zaista je ukusna!

      Избриши
  4. Pratim i ja tvoj blog i to što radiš i zaista mi se dopada.Hvala ti na divnom komentaru,baš sam srećna!
    Tu smo da podržavamo jedni druge!

    ОдговориИзбриши
  5. That looks so good!
    Thank you for following my blog! I'm already following yours :)
    Kiss
    Simple World By Márcia

    ОдговориИзбриши
  6. Your breakfast looks absolutely delcious! Thanks for sharing! x

    ОдговориИзбриши
  7. Adorei a dica, parecem bem saborosos.
    Beijos boa semana
    www.bellapagina.blogspot.com.br

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam ljubitelj kašaste hrane općenito. Iako mi ove kaše i ne izgledaju loše, dapače, izgledaju mi fino. Možda se jednom natjeram i da si ih napravim. Super post! :)

    Savršen nered

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraš obavezno da probaš,ni mene na prvu nije privlačilo,sada obožavam!Hvala ti na komentaru!

      Избриши
  9. Hej!!! Post mi se jako sviđa;kod mene je izsao novi post prije sedam dana i niko da mi koma pa bih te zamolio da posjetis moj blog i da ostavis komentar i da prtisnes dugme "prati".
    benjamindacic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Wao love this. Thank you for sharing. Follow for follow? I already follow you. I am the new one and I would appreciate it.

    https://salyaves.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Hi, I'm following you now #195, hope you follow me back!!
    All looks so yummy!!
    xoxo

    marisasclosetblog.com

    ОдговориИзбриши
  12. How wonderful! They look delicious! I loved your blog already won another reader.

    A kiss

    www.jessicamourablog.com.br

    ОдговориИзбриши

Постави коментар