Easy Beauty Hacks

Rešila sam da vam danas pišem o nekim jednostavnim bjuti trikovima,koje ja koristim,a za koje mislim da mogu i vama koristiti.Ja volim da čitam postove ovog tipa,ali s tim da ja nisam ništa slično pisala ranije,nadam se da će vam se svideti :)

Prvi "hack" je jako jednostavan,i ja ga često koristim.
Ako ste pre dan,dva prali kosu i još uvek je čista,ali je izgubila miris šampona,jednostavno neki od vaših mistova ili dezodoransa naprskajte na četku pre češljaja,i vaša kosa će tada mirisati savršeno!

Ponavljam,ovo ne znači da ne treba da perete kosu,već je trik kako možete dodatno da je namirišete bez direktnog prskanja dezodoransa/parfema na kosu,što bi je dodatno izmastilo.
Ps:Vaš prolećni izgled možete dodatno ukrasiti nekom mašnicom ili cvetićem :D .

Sledeći trik,je da bilo koji obični karmin pretvorite u mat,i jako ga volim,tako da mi je žao što je na slikama ispao poprilično loše...Za ovo potrebni su vam salveta/tt. papir,bb puder ili puder u kamenu,četkica,i željeni karmin.

Prvo,u koliko nemate neki jednoslojni papir,razdvojte ga na najtanje slojeve,i uzmite jedan.Zatim papir stavite preko karmina koji želite da postane mat.Za to vreme,na četkicu sipajte vaš bb puder/puder u prahu.Zatim četkicom blago prelazite preko papira na usnama dvadesetak sekundi.Skinite papir i vaš mat karmin imaće blagu mat prevlaku.Pošto užasno komfuzno objašnjavam,možete pogledati kako sam ja to uradila(na slici dole).

Inače što tamniji karmin,to ovo bolje ispadne,mada se meni svidja i na svetlim karminima :)

U koliko imate jako osetljivu kožu,umesto raznih krema,micelarnih voda i seruma za skidanje šminke,možete koristiti i bebi ulje,da,bebi ulje...

Na slici dole je prikazano kako skida senku,a jednako brzo i efikasno skida i maskaru,ajlajner,puder...

Jedina mana je što koža posle bude jako masna neko vreme,pa je malo nezgodno ako negde žurite a šminka vam se pokvari...Ovo ne koristim često,ali mislim da može biti dobro za ljude sa osetiljivom kožom.

Ja nekada bebi ulje koristim i za pranje četkica,ali za to više volim da koristim sledeći trik.
U koliko vam se sredstvo za pranje četkica potrošilo,ili jednostavno ne želite da trošite novac na to,možete se poslužiti nečim sto svi uvek imamo u kući,a to su šampon(najbolje za bebe) ili tečni sapun.
Četkica na slici je namerno umazana bukvalno svim što mi palo pod ruku..puderom,maskarom,senkama,bronzerom...

Dovoljno je na četkicu staviti jako malo šampona i samo dobro istrljati.Mislim da je ovo super trik i da se može koristiti povremeno,mada verujem da ga većina devojaka redovno koristi :D

Sad na red dolazi nešto jako prosto,ali korisno.Svima se desi da u toku šminkanja nekada loše stave ajlajner ili  se preslika maskara,Kako tada ne bismo skidali kompletnu šminku sa tog dela oka ili pokušavali da prstom izbrišemo viškove i tako samo više umrljali,savetujem vam da se poslužite štapićem za uši.Jednu stranu natopite vašim sredstom za skidanje šminke,a drugu ostavite suvu.Zatim što pažljivije obrišite nepravilnosti,okrenite drugu(suvu) stranu i predjite nekoliko puta i njm kako bi upila sve što je ostalo.

Nadam se da se na slici dobro vidi kako sam uklonila maskaru sa dela ispod oka.
Takodje,kako vam se u opšte ne bi dešavale ovakve "neprijatne situacije",pri nanošenju maskare jednostavno na kapak naslonite neku našiku ili papirić da se ne bi preskilavala,a za savrsrsen ajlajner možete iskoristiti bilo kakav papirić ili lepljivu traku.Samo je prislonite na kraj oka i izvucite savršenu liniju.

Nadam se da vam se posti svideo,dosta se namučih oko slika,ali mislim da je vredelo(koliko toliko)
Da li i vi koristite neki jednostavni trik ili ste isprobale neki od ovih?
Pratite me i na instagramu- quees_beautycorner

Коментари

  1. Sjajan post,trikovi su bas zanimljivii,moracu nesto da isprobam :)
    http://sjfashionlove.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovakve postove. Inace, koristim ulje za skidanje senke i maskare. Odlican post ❤

    http://mirjanasite.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Hi dear! You blog is very nice..so, I follow you now with GFC(n. 40). Follow me back, please?
    Have a nice day..Kisses!

    http://myspaceofbeautybygiada.blogspot.it

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман9. мај 2016. 13:34

    Divan post!❤Ovi trikovi su super!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши

Постави коментар